OM DETTE WEBSTED

English

Hjem > Den blandede landhandel > Om dette websted
 
En af mine ideer med denne dette websted, er at det skal være opbygget, så det kan ses med alle webbrowsere, og at det skal være nemt at navigere. Nedenfor kan du læse lidt mere om, hvordan dette websted er opbygget:

Cookies

Der anvendes ikke cookies på dette websted, jeg har ikke kunnet se nogen grund til det.

CSS - Cascading Style Sheets

Med cascading style sheets kan man definere udseendet en gang for alle. Dette websted anvender cascading style sheets, idet udseendet for hele siden er defineret i en enkelt fil. Udover at det gør den meget nemt at ændre design, har det også den fordel, at siderne bliver hurtigere at hente, idet siderne fylder mindre.

Hvor mange besøgende?

Jeg har trackere på min hjemmeside, så jeg kan se antal besøg og hvad det er de besøgende ser. Fra starten i februar 2000 har jeg anvendt trackeren fra Extreme. Den giver en masse informationer, men desværre viser den ikke, hvor meget de enkelte sider bliver vist.

Efter at jeg har flyttet min side over på www.finnmoller.dk, har jeg fået adgang til bl.a. programmeringssproget php. Jeg har lavet mig en tracker i programmeringssproget php, som logger oplysninger om:

  • tid
  • ip-adresse / maskinnavn
  • hvilke sider, mine besøgende ser
  • hvilken browser, der anvendes
  • skærmopløsning
  • hvilken side den besøgende har været på før
Alt dette logges i logfiler, som jeg bagefter importerer til en database.

Et eller andet sted er det måske lidt skræmmende, at det er muligt at se så meget, men stadig væk er de besøgendes idenditet ukendt - jeg kender kun det ip-nummer, de anvender. Formålet med at logge, hvad mine besøgende ser på, er for at få et billede af, hvad der interesserer dem. Her kan jeg få svar på, hvilke sider/emner, jeg skal lægge flest kræfter i. Kræfterne bruges selvfølgelig bedst på de sider, som der er flest besøgende på - det vil sige mine tog-sider. Og dog: på den anden side er der jo også den mulighed, at grunden til at der ikke er så mange besøgende til visse emner, er at disse ikke er markedsført godt nok på forskellige søgemaskiner.

Nedenfor er en graf, der viser antal besøgende pr. måned (i virkeligheden antal unikke IP-adresser - det er ikke helt korrekt, men i praksis passer det rimeligt.:

Antal besøgende

Som det ses, er besøgstallet vokset pænt i årene 2002 - 2005, men fra 2007 er det faldet drastisk. Selv om det primære for min hjemmeside er at vise nogle af mine interesser, er jeg selvfølgelig glad for høje besøgstal, det viser at min hjemmeside kan bruges. Hvad årsagen til faldet er, ved jeg ikke, men et fald i besøgstal vil have en selvforstærkende effekt, idet Google, som idag er den primære måde at søge på internettet, lister populære sider højere end mindre populære sider.


Opdateret 13.12.2009 / copyright Finn Møller
This page is HTML 4.0 Transitional