REJSER / BELGIEN

English

Hjem >  Rejser >  Belgien
Bruxelles

Bruxelles
Dinant

Dinant


Namur
Belgiske rundkørsler

Belgiske rundkørsler
Gent

Gent
At købe belgisk øl

At købe belgisk øl
Belgien er et dejligt ferieland, synes mig og min kæreste. Det er de færreste danskere, der har været på ferie i Belgien, en del har "skrået igennem" på vej til og fra Frankrig - men det er også det.

Det er synd, synes vi - Belgien er et virkelig dejligt ferieland. Belgien har ikke den storslåede natur som findes i f.eks. Alperne, men til gengæld bydes der på meget andet.

Mod nord er den flamske del af landet, der vel kan siges at minde en del om Nederland, mod syd er den vallonske del, der vel kan siges at minde en del om Frankrig. Tværs gennem landet løber en sproggrænse, hvor der i den nordlige del snakkes nederlandsk, og i den sydlige snakkes fransk. Dette afspejler sig også i kulturen og levevisen, der er meget forskel på de to dele. Men netop denne forskel er med til at gøre Belgien til et fascinerende land.

Øl:

En ting, der selvfølgelig ikke må udelades, når man snakker om Belgien, er det gode øl. I Belgien findes utrolig mange bryggerier, der laver øl, der virkelig smager af noget (i modsætning til meget af den lidt kedelige øl, der bl.a. drikkes i Danmark).

Bynavne:

På grund af sproggrænsen, der går tværs igennem Belgien, og tendensen på mange sprog til at "forvanske" bynavne, herunder især nederlandsk/flamsk, skal man have tungen lige i munden, når man kører rundt i Belgien, idet mange byer har hhv. et flamsk og et vallonsk navn. Til og fra naboen Tyskland bliver det endnu mere kompliceret, da byer som Aachen i Tyskland og Liege i Belgien faktisk har hele 3 stavemåder. Nedenfor er en liste med de byer, der har størst forskel i navnene - med fed er angivet det lokale navn:
Flamsk Vallonsk Tysk
Gent Gand
Ieper Ypres
Kortrijk Courtrai
Luik Liege Lüttich
Bergen Mons
Doornik Tournai
Aken Aix La Chapelle Aachen (D)
Rijsel Lille (F)


Opdateret 28.09.2008 / copyright Finn Møller
This page is HTML 4.0 Transitional