ARIZONA / ROUTE 66

English

Hjem >  Rejser >  USA >  Arizona >  Route 66
I Arizona følger Route Interstate 40 en stor del af vejen. I den vestlige del af staten går Route 66 dog fra Needles via Oatman til Kingman (hvor I-40 kører i en bue syd om) og fra Kingman går Route 66 via Peach Springs og Seligman.

Aubrey Valley / Aubrey Cliffs

Når man kører østpå ad Route 66 fra Peach Springs mod Seligman, kommer man efter måske 15 km til en lang lige strækning på ca. 20 km og man kan skimte en høj skrænt helt ude i det fjerne og mod nord. Denne strækning har altid fascineret mig. Området, man kører i, hedder Aubrey Valley, og højdedragene/skrænterne hedder Aubrey Cliffs. Aubrey Valley

Aubrey Valley (140 kb)
Aubrey Valley

Aubrey Valley (156 kb)

Seligman

Seligman er en lille flække, der lever af Route 66-turisme. Langs hovedgaden gennem byen er der adskillige butikker med Route 66 souvenirs.

 

Seligman - Rusty Bolt and Thunderbird Trading Store

Seligman - Rusty Bolt and Thunderbird Trading Store (225 kb)
Seligman - Rusty Bolt and Thunderbird Trading Store

Seligman - Rusty Bolt and Thunderbird Trading Store (187 kb)
Hovedgaden i Seligman

Hovedgaden i Seligman (137 kb)

Ash Fork

Route 66 går gennem Ash Fork - i gamle dage, da der "kun" var Route 66, og da Santa Fe's transkontinentale jernbane gik igennem, var det en ikke helt lille by, men idag har den transkontinentale jernbane en ruteføring en del længere nordpå (banen mellem Williams og Phoenix går dog stadig gennem Ash Fork, men er ikke så vigtig), og den "nye" interstate fører trafikken udenom byen, så der sker ikke så meget her. Men da Ash Fork ligger lige ved interstaten, er den et lille stop værd, hvis man er på de kanter. Det gamle Santa Fe vandtårn i Ash Fork

Det gamle Santa Fe vandtårn i Ash Fork (123 kb)

Bellemont

Mange steder følger Route 66 Interstate 40, men der er også mange små "stumper" af Route 66, som man kan støde på. Ved Bellemont, mellem Williams og Flagstaff, er der en lille strækning af den gamle Route 66, der dog ender blindt i begge retninger. Faktisk er der i dette område hele 3 forskellige linieføringer af Route 66, da den er blevet omlagt flere gange.

Herfra er der også en flot udsigt til San Francisco Peaks, som rummer Arizona højeste punkt, Humphreys Peak (3.851 m). San Francisco Peaks er en lille vulkansk bjergkæde, idet det er resterne af en stratovulkan.

Route 66, Bellemont

Route 66 ved Bellemont (283 kb)
Route 66, San Francisco Peaks

San Francisco Peaks set fra Bellemont (283 kb)

Opdateret 13.12.2008 / copyright Finn Møller
This page is HTML 4.0 Transitional