CALIFORNIEN / YOSEMITE NATIONAL PARK

English

Hjem >  Rejser >  USA >  Californien >  Yosemite National Park
Et par hundrede kilometer øst for San Francisco, oppe i Sierra Nevada bjergene, ligger Yosemite National Parken. Fra dalen/Yosemite Valley er der rige muligheder for at opleve vild og storslået natur, og der er masser af vandrestier i forskellige sværhedsgrader. Geologisk set er Yosemite Valley dannet af gletschere under sidste istid, og er et af de mest klassiske eksempler på en sådan dal.

Yosemite er utrolig populær - april er normalt lavsæson i Californien, men i Yosemite oplevede jeg totalt udsolgt på alle hoteller og lodges (en slags hoteller). Men som et alternativ findes der Curry Village, som er en teltby. Der er opstillet en masse telte med senge i, og i modsætning til normal camping var teltene med fast bund, lys m.m. Det var klart en oplevelse at sove i et sådant telt - men temperaturen kommer næsten ned på frysepunktet om aftenen, så det er med at pakke sig godt ind i tæpper. Om dagen er temperaturen omkring 15-20°C, dvs. ganske passende, når man skal vandre (det er ganske fysisk krævende).

Dyrelivet er ganske rigt i Yosemite - om aftenen kommer vaskebjørne frem og forsøger at stjæle rester fra skraldespande. En anden slags bjørne i Yosemite er rigtige store brune bjørne, som efter sigende ikke er noget behageligt bekendtskab. Der gøres meget ud af at fortælle, at man ikke må efterlade noget som helst lugtende/duftende i bilen eller teltet - hvert år bryder disse bjørne ind i adskillige biler, fordi de tiltrækkes af lugten. Det er ingen tvivl om, at det er fornuftigt af følge rådene - men et eller andet sted tror jeg også, at amerikanerne har det med at overdramatisere sådanne ting.

 

Bridalvail Fall

Yosemite - Bridalvail Fall set en regnfuld morgen. Samme stemningsfulde syn mødte de mennesker, der "opdagede" Yosemite.
Her står jeg ved siden af Vernal Fall

Yosemite - her står jeg ved Vernal Fall
Vernal Fall

Yosemite - Vernal Fall
Nevada Fall

Yosemite - Nevada Fall
Half Dome

Yosemite - Half Dome
Redwood træ

Yosemite - her en af de store Redwood-træer. Foto: Niels Jensen
Yosemite

Yosemite. Foto: Niels Jensen (41 kb)
Vaskebjørn

Vaskebjørn - disse kommer frem om aftenen for at finde mad i skraldespande m.m. Foto: Niels Jensen
Curry Village

Curry Village. Foto: Niels Jensen

Opdateret 02.09.2003 / copyright Finn Møller
This page is HTML 4.0 Transitional